![]() ![]() |
Jul 25 2007, 06:25 PM
|
|
![]() şomer Group: Admin Posts: 1,782 Joined: 16-March 06 Member No.: 2 Location: Sighet, MM Occupation: inginer IL Grad Year: 2002 Spec: Proiectare |
Initiez acest topic fiindca am fost intrebat de mai multe persoane cum se poate genera un document PDF din Autocad sau din orice alt program de grafica/editare/procesare text/etc...
Din cate stiu eu generarea de documente PDF nu este implementata de "fabrica" in nici o versiune de Autocad, nici macar in 2008. Poate ma insel... daca stiti voi ceva ce nu stiu eu, nu ezitati sa ma corectati! Generea documentelor PDF se face pe principiul tipariri, indiferent de numele softului toate functioneaza la fel, doar ca unele mai bine altele mai prost. Dupa instalarea unui soft, sa-i zicem generic "PDF Printer" , va aparea la Printers o noua imprimanta. De aici e simplu, inainte de toate se verifica putin prorietatile imprimantei PDF de la "printer settings", se seteaza rezolutia, marimea hartiei, calea unde se vor salva fisierele PDF generate, etc... Din Autocad, se alege noua imprimanta "PDF printer" si se tipareste exact ca si pe hartie. Majoritatea soft-urilor au optiunea de Preview, adica va afiseaza fisierul generat cu ajutorul Acrobat Reader-ului, si-l salvati doar daca va place rezultatu! Sper ca-i clar pana aici, acum ramane sa va mai prezint doar cateva softuri, unele sunt gratuite, alte lasa un watermark in document, alte au limitari la 30 de zile. Depinde de voi ce alegeti... eu pot sa va recomand unu gratuit si unu pe bani. - SolidWorks Corporation ofera in mod gratuit un soft compatibil cu orice versiune de Autocad, softu asta stie genera documente PDF si poate deschide si salva/deschide DWG-urile creeate in orice versiune de Autocad. De exemplu daca ai Autocad 2000, DwgGateway iti poate deschide un fiser salvat in Acad2007, sau poti salva un fiser pentru 2007 Detalii si download aici Personal nu l-am prea folosit, l-am instalat am tiparit un desen si am fost multumit de rezultat, de aceea vi-l si recomand. Are o singura problema, facilitatea de generare a documentelor PDF nu functioneaza sub versiunea R14. Din acest motiv eu folosesc de ceva vreme Broadgun PDF Machine. Asta se intaleaza si n-are nici o treaba cu AutoCad-ul, pur si simplu e o imprimanta pe care poti tipari din orice soft (Paint, Word, Catia... etc) in consecinta functioneaza pe orice versiune de Autocad! Orice parere, sugestie, intrebare e bine venita! Cei care folosesc deja softuri de acest gen sunt invitati sa ne impartaseasca parerile despre ele. -------------------- Pe moment n-am net, asa ca-s de gasit mai rar p-aici. Pentru urgente ma puteti gasi la telefon 0742068611.
Laziness is the mother of nine inventions out of ten. |
|
|
|
Jul 26 2007, 08:24 PM
|
|
|
Group: prezentati Posts: 157 Joined: 9-July 06 From: Massachusetts, USA Member No.: 123 Location: Massachusetts Occupation: proiectant Grad Year: 1998 Spec: Proiectare |
|
|
|
|
Jul 17 2010, 09:17 PM
|
|
![]() şomer Group: Admin Posts: 1,782 Joined: 16-March 06 Member No.: 2 Location: Sighet, MM Occupation: inginer IL Grad Year: 2002 Spec: Proiectare |
Intre timp am trecut la W7 si pentru tiparirea pdf-urilor am gasit Bullzip PDF Printer de care-s foarte multumit, pe langa multitudinea setarilor de care dispune mai e si gratuit.
-------------------- Pe moment n-am net, asa ca-s de gasit mai rar p-aici. Pentru urgente ma puteti gasi la telefon 0742068611.
Laziness is the mother of nine inventions out of ten. |
|
|
|
Jul 22 2010, 01:08 PM
|
|
|
M$ PAINT GURU Group: prezentati Posts: 179 Joined: 19-April 06 From: buicuresti Member No.: 68 Location: Capitala noastra iubita Occupation: P.F.A. proiectare Grad Year: 2003 Spec: Proiectare |
In AutoCAD2008 ai in print -print to pdf ... in rest PrimoPDF RULZ.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 7th September 2010 - 12:16 AM |