IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topic
> Alimentator auto, pentru Asus Eee Pc 701
Berti
post May 5 2008, 11:48 PM
Post #1

şomer

Group: Admin
Member No.: 2
Grad Year: 2002
Spec: Proiectare

Desi acest mic laptop e conceput pentru mobilitate extrema, probabil din rationament de pret, in cutie nu se gaseste si un incarcator auto (12V).
Alimentarea se face la o tensiune de 9,5 V la 2.315 A, 22W.

Am cautat prin magazine, cel mai puternic alimentator la 9V, avea doar 2A.
Fiind produs chinezesc, sunt convins ca nu rezista la un curent mai mare.

La un moment m-am hotarat sa-mi fac eu un alimentator bazat pe un LM338, dar m-am lovit de-o alta problema, MUFA.
Mufa de alimentare este oarecum mai speciala, 4.75x1.7mm, totusi am gasit-o la un magazin on-line din RO, dar pe langa ca nu-i pe stoc, cantitatea minima comandabila este de 8 bucati.
Am renuntat la ideea de a mi-l face de casa.

In schimb pe forumul eeeuser, am gasit o solutie la un pret acceptabil, de la un magazin on-line din Hong-Kong.
E vorba despre acest produs, 18 usd + 3 usd transport. Incredebil cat de ieftin poate fi transportul, credeam ca-i teapa, dar se pare ca unii de pe forum l-au primit.
In situatia asta, n-am stat mult pe ganduri si l-am comandat si eu, acum astept, probabil peste vreo luna va ajunge la mine.

Revin cu detalii cand il primesc...

--------------------
Laziness is the mother of nine inventions out of ten.
Go to the top of the page

+Quote Post
Berti
post May 31 2008, 11:40 AM
Post #2

şomer

Incredibil, incarcatoru a sosit in mai putin de-o luna, hapt din HongKong, pe 26 am primit instiintarea de la posta, probabil coletul a ajuns de vineri, pe 23. Bineinteles ca n-am putut sa-l ridic decat joi, fiindca lucratoru vamal are un program boieresc de 4 ore pe saptamana, joi de la 10-14.
In schimb vamuirea a decurs fara probleme:

V: -Ce-i asta?
Io: -Pai un incartator auto pentru... si n-am apucat sa termin.
V: -AHA, incarcator auto, la revedere!

In concluzie, pret final 48 Ron, nu-i rau deloc.
Daca cumparam componetele, cred ca ieseam mai scump si aveam si de mesterit. Iar mufa ingenucheata chiar n-aveam de unde sa cumpar.

Attached File  IMG_9075.jpg ( 71.66K ) Number of downloads: 3
Attached File  IMG_9091.jpg ( 65.78K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9084.jpg ( 65.5K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9087.jpg ( 54.78K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9090.jpg ( 56.99K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9092.jpg ( 78.07K ) Number of downloads: 4

Cateva precizari, care pot fi folositoare la alta comanda de la BrandoShop sau orice alt magazin on-line din HongKong.
In plic nu exista factura, in schimb pe plic este lipita o declaratie vamala, unde e trecut produsul si valoarea lui (vedeti poza), la valoare au trecut 100 USD, asta-i un lucru rau. Fiindca daca se ajunge la vamuire asta-i singura valoare dupa care se poate lua vamesu. Am inteles de pe net ca pentru coletele pana in 45 de EURO nu se paltesc nici taxe vamale si nici TVA.
Dar daca pe colet scrie 100 USD si vamesu vrea sa faca pe desteptu', va treziti ca mai trebuie sa platiti 1-2% taxe vamale + 19% TVA, adica aproape pretul produsului.
Recomand ca la plasarea comenzii sa se precizeze ca valoarea din declaratie sa fie identica cu valoarea comenzii sau sa se trimita o factura din care sa reiasa pretul produslui.

Attached File  IMG_9077.jpg ( 89.72K ) Number of downloads: 2

--------------------

+Quote Post
GYeah
post Jun 9 2008, 10:25 PM
Post #3

Group: prezentati
From: Sighet
Member No.: 332

QUOTE (Berti @ May 31 2008, 11:40 AM) *
Incredibil, incarcatoru a sosit in mai putin de-o luna, hapt din HongKong, pe 26 am primit instiintarea de la posta, probabil coletul a ajuns de vineri, pe 23. Bineinteles ca n-am putut sa-l ridic decat joi, fiindca lucratoru vamal are un program boieresc de 4 ore pe saptamana, joi de la 10-14.
In schimb vamuirea a decurs fara probleme:

V: -Ce-i asta?
Io: -Pai un incartator auto pentru... si n-am apucat sa termin.
V: -AHA, incarcator auto, la revedere!

In concluzie, pret final 48 Ron, nu-i rau deloc.
Daca cumparam componetele, cred ca ieseam mai scump si aveam si de mesterit. Iar mufa ingenucheata chiar n-aveam de unde sa cumpar.

Attached File  IMG_9075.jpg ( 71.66K ) Number of downloads: 3
Attached File  IMG_9091.jpg ( 65.78K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9084.jpg ( 65.5K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9087.jpg ( 54.78K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9090.jpg ( 56.99K ) Number of downloads: 2
Attached File  IMG_9092.jpg ( 78.07K ) Number of downloads: 4

Cateva precizari, care pot fi folositoare la alta comanda de la BrandoShop sau orice alt magazin on-line din HongKong.
In plic nu exista factura, in schimb pe plic este lipita o declaratie vamala, unde e trecut produsul si valoarea lui (vedeti poza), la valoare au trecut 100 USD, asta-i un lucru rau. Fiindca daca se ajunge la vamuire asta-i singura valoare dupa care se poate lua vamesu. Am inteles de pe net ca pentru coletele pana in 45 de EURO nu se paltesc nici taxe vamale si nici TVA.
Dar daca pe colet scrie 100 USD si vamesu vrea sa faca pe desteptu', va treziti ca mai trebuie sa platiti 1-2% taxe vamale + 19% TVA, adica aproape pretul produsului.
Recomand ca la plasarea comenzii sa se precizeze ca valoarea din declaratie sa fie identica cu valoarea comenzii sau sa se trimita o factura din care sa reiasa pretul produslui.

Attached File  IMG_9077.jpg ( 89.72K ) Number of downloads: 2

Apropo de taxe, io mi-am luat prin frati-miu un Canon S5 IS din canada. Adica, el l-a cumparat si m-i l-a trimis, si io ii dau banii, i-am zis sa-l puna fara factura si fara alte cele.

Poveste la posta (ah, da, tot joia, cu acel program super mini redus):

V: Cei cu asta?
Io: Ah, aparat foto, cadou de la frate-meu;
V: (Da sa-l impacheteze, dar se trezi) ah, pai tre sa platiti ceva taxe, ----- pauza -----, pe elctronice
Io: Da' am citit pe net, si stiu eu de la TV ca nu se platesc taxe pe digitale, ...., si e cadouu
V: Hmm, ba, ceva taxe tot de platesc.
Io: (liniste)
V: Da, se platesc
Io: (pauza + liniste)
V: Mda, sigur se platesc
Io: (pauza+liniste+pozitia ghiocelul)
V: O factura, sau o copie de la el nu ai?
Io: Pai nu, e cadou
V: Pai, o copie macar trebuia sa ai
Io: nu stiam
V: SEFA, cred ca avem o problema!!!
Sefa: (o intoarcere brusca spre noi cu ridicare de ochi din niste hartii) AIA E O PROBLEMA !!!!!!!
Sefa: (aratand spre niste acte cu mana) ASTA E O PROBLEMA !!!!!!
V: (trist, suparat si cumva jignit si umilit) mda (impachetand la loc aparatul intr-un mod neindemanatic) sa-i dai o cafea la sefa.
Io: Si unde o gasesc?
V: (pauza+liniste)
Io: (Cu pachetul in mana indreptandu-ma spre usa) pfiuuu
Sefa: (ridicand ochii spre mine) Sa dai la catastif la biserica
Io: Bine, sigur

FIN (IMG:http://forum.inginer-il.ro/style_emoticons/default/emo-crazy.gif) (IMG:http://forum.inginer-il.ro/style_emoticons/default/emo-cunao.gif) ROMANIA RULES

+Quote Post
Berti
post Jun 28 2008, 05:10 PM
Post #4

şomer

Inchis, topic mutat aici

--------------------

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 31st July 2010 - 07:20 AM